Info blokk

PÁLYÁZAT

A kedvezményezett neve: ARRAVIS Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

A fejlesztés tárgya, célja: A 46.21 - Gabona, dohány, vetőmag, takarmány nagykereskedelme tevékenységét segítő fejlesztések támogatása.

A projekt keretében az alábbi projektelemek valósulnak meg:

- Eszközbeszerzés

- Infrastrukturális beruházás

- Üzleti felhőszolgáltatás igénybevétele és ehhez kapcsolódóan szoftver beszerzése

- Képzés

A szerződött támogatás összege: 65 866 430 Ft, azaz hatvanötmillió-nyolcszázhatvanhatezer négyszázharminc forint.

A projekt tartalmának részletes bemutatása:

Az alábbi projektelemek valósulnak meg a projekt keretében:

Eszközbeszerzés:

- 6 db saválló acél tartály beszerzése.

Infrastrukturális beruházás:

- Térbetonozás és alapozás: tartályok alatt, valamint a telephelyen további terület bevonásával összesen 865 m2-en térbeton felületet alakítunk ki.

Üzleti felhőszolgáltatás igénybevétele és ehhez kapcsolódóan szoftver beszerzése

Képzés:

- 20 órás Microsoft excel haladó képzésen való részvétel 1 fő részére az értékesítési folyamatok gyorsabbá tétele érdekében;

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2022.12.31.

A projekt azonosító száma: GINOP_PLUSZ-1.2.1-21-2021-04235

 

 


Projekt címe: Az ARRAVIS Kft. kapacitásbővítő beruházása

Támogatás mértéke (%-ban): 30%

Projekt tervezett befejezési dátuma (ha megvalósult, akkor a tényleges befejezés): 2019.11.30.

Projekt azonosító száma: GINOP-1.2.3-8-3-4-16-2017-01523

Arravis Kft 2018-2019 évben kapacitásbővítő fejlesztést hajtott végre 36.165.591,- Ft GINOP vissza nem térítendő támogatás elnyerésével.

 

Fejlesztési célok közül a legnagyobb értéket az AUTOMATA FOLYADÉK-KEVERŐ ÉS ALAPANYAG TÁROLÓ RENDSZER képviseli. A berendezés közvetlen zárt rendszerű lefejtési lehetőséget biztosít a különböző folyadék alapanyagok fogadására és tárolására. Tároló tartályok közvetlen egységet képeznek a keverő és lefejtő rendszerrel. Ennek segítségével lehetőség nyílik telep és állományszintű savkeverékek és egyéb komponensekkel kiegészített keverékek készítésére. Társaságunk -mint Magyarország egyik legnagyobb szerves sav forgalmazója- meggyőződéssel vallja, hogy a természetazonos tartási és takarmányozási rendszerben előállított állati eredetű termék már a közeljövőben alapvető vevői elvárás lesz. Ennek megfelelően minimalizálni kell az antibiotikumok alkalmazását, mely a protokollszerű állománykezeléseket nem engedheti meg, de minimalizálni kell a környezetterhelő egyéb elemek mint a Zn, Cu takarmányozási felhasználását. Mindezekhez elengedhetetlen a természetazonos komponensek alkalmazása és a leggyorsabban és leghatékonyabban az itatórendszeren keresztül tudunk beavatkozni. Általánosan használt ivóvíz savanyítókat a későbbiekben a komplex ökológiai szemléletű, szakmailag felkészült, a költség- és biológiai hatékonyságra érzékeny állattartónak törvényszerűen az állatok igényeihez kell igazítani. Az Arravis Kft egyedi igényeknek megfelelően tud folyadékkeverékeket előállítani ivóvíz kezeléshez, vagy takarmány tartósításhoz. 

Mit tekintünk egyedi igénynek:

•     Állatfajhoz, genetikához és életkorhoz igazított,

•     Stresszhelyzetekben, mint a szállítás, áttelepítés, választás, takarmányváltás, komfortzónától eltérő környezeti hatások, nem megszokott emberi jelenlét az istállóban stb

•    Állományra jellemző állategészségügyi értelemben érzékenyebb időszak,

•    Tartástechnológiai hiányosságok által előidézett érzékenyítő faktorok, mint pld takarmányozási és itató rendszer higiéniai állapota, légtechnikai jellemzők és levegő minősége, férőhely és padozat tulajdonságai stb

•    Takarmány tulajdonságok, mint takarmánykeverék puffer kapacitása, mikrobiológiai és mikotoxin terheltség, felhasznált alapanyagok emészthetőségi tulajdonságai, új keverékekhez szoktatási időszak,

•    Gyógyszeres kezelések által előidézett labilis állapot kezelése

Ezekben az esetekben különböző szerves savak, mikroelemek, antioxidánsok, vitaminok, növényi kivonatok felhasználásával tudjuk támogatni a biológiai egyensúly fenntartását. Minden esetben adekvát módon a szükséges és elegendő mértékben!

 

Fejlesztésünk másik meghatározó eleme a TARTÁLYMOSÓ ÉS SZENNYVÍZKEZELŐ RENDSZER. Partnereink által használt IBC tartályokat így tudjuk a legszigorúbb szabályoknak megfelelően tisztítani, a biológiai kockázatokat elkerülni, és a termékek tisztasági fokát garantálni. Telephelyünkön szigorú mosás és fertőtlenítés biztosítja mindezeket.

Környezettudatos működés egyben megköveteli azt is, hogy a keletkező szennyvizet, már a telephelyen előkezeljük, így a berendezés már egy két fázisú tisztítást tartalmaz, a kibocsátott technológiai szennyvíz a kommunális szinten tartható.

 

Egyéb fejlesztési célok a biztonságos és folyamatos működést szolgálják, mint az IPARI ÚSZÓKAPU és a TŰZIVÍZTÁROZÓ SZIGETELÉSE.

 

Fejlesztésünk is a meghatározó cég filozófiánknak az egyik megtestesítése, Arravis kft a természetazonos termelési rendszereket támogatja, ehhez szállít különböző alap- és adalékanyagokat.

  logo

 

    

 

    

 

    

 

    

 

    

 

  

Kérje szaktanácsadóink segítségét a megadott elérhetőségeken vagy kérjük jelezze igényét az info@arravis.hu címen.